23 Nisan 2010 Cuma

Plastiğin Dayanılmaz Hafifliği

Benim kadar "yaşlı" olanlar hatırlar, biz küçükken deniz kenarında Timberland ve Sebago'larımızı giyerdik. Sebago'larımız renk renkti, Timberland'lerin bağcıklarının ucunu düğümlemek çok önemli bir trend takibiydi. Gel zaman git zaman, deniz kenarı "ayakkabılarından" kurtulup hiç bir zaman giymeyeceğimizi düşündüğümüz parmak arası (flip flop) terliklere geçiş yaptık. Renk renk, topuklu, plastik bantlı, bez bantlı, deri, taşlı, allı, pullu çeşit çeşit parmak arası terliklerimiz oldu.

Bu sene ayakkabı reyonlarında gördüğüm bir trend varki, (yavaş yavaş geçen senelerde başlamıştı) parmak arası terliğin pabucunu dama attırabilir: Plastik Ayakkabılar. Farklı renk ve tarzdaki plastik ayakkabılar, birçok markanın yaz modellerinde yeralıyor. Sizin için bir çoğunu da denedim (Evet bu fedakarlığı yaptım).

Sonuç : Bazı markaların ayakkabıları çok rahatken, (gerçekten ayağınızda var mı yok mu hissetmiyorsunuz) bazılarının plastiği biraz sert (uzun süre giyerseniz ayağınızı acıtabilir). Ama eminim rahat edeceğiniz, sıcak yaz günlerinde deridense ayağınızı terletmeyecek ister deniz kenarında ister şehirde giyebileceğiniz, mayonuza, pareonuza hatta elbisenize uygun renkte bir plastik ayakkabı mutlaka bulabilirsinz.














(Markalar sırasıyla Givenchy, Gucci, Diane Von Furstenberg, Vivienne Westwood, Tory Burch, Juicy Couture, BCBG, Stuart Weitzman, Kate Spade, Melissa, Marc by Marc Jacobs)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder