2 Eylül 2010 Perşembe

Geçtiğimiz hafta NY #4


Uzun bir aradan sonra yazdığım ilk blog yazım tabiki de NY'da bu hafta olmalı :) Aman da aman NY'da da neler olmuş neler diyebilecek kadar heyecanlı olmasa da, bu haftalar buralarda en çok bunlar konuşuluyor:


-Bütün sene bizi güldüren, heyecanlandıran, düşündüren ve hatta üzen dizilerimizin ve bu dizilerin favori karakterlerinin ödüllendirildiği Emmy ödülleri pazar akşamı sahiplerini buldu. Lost'un son kez ödül alabilecek olmasına rağmen aday olduğu her kategoriden elleri boş dönmesi sevenlerini üzerken, bana aynı Altın Kelebek ödüllerinin bir türlü Beyaz Show, Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand'dan başkasına verilmemesi gibi bir dümen mi var acaba bu işte fikrini düşündürdü. Istanbul'da herkesin IFW'den bunaldığı gibi benimde burada Emmy kırmızı halı kıyafetlerinden bunalmama sebep olan elbise yorumlarından ötürü, onlar hakkında bir satır yazmayıp/yazmak istemeyip, sadece en çok beğenilen kıyafetlerden birinin resmini koymakla yetiniyorum. Lost'a üzüldüğüm kadar sevindiğim bir ödülde, en sevdiğim dizilerden biri olan "The Big Bang Theory"nin Sheldon'u olan Jim Parsons'un komedi dizilerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü alması oldu.



-Bu hafta başı US Open'ın açılışıyla başladı. Biletlerin hemen tükendiği maçlar, yazın son sıcaklarını yaşadığımız son akşamlara eğlence katıyor. 12 Eylül'e kadar sürecek olan turnuva tenis severlerin yüreklerini ağızlarına getirecek.


-Amerika'da en çok izlenen spor liglerinden biri olan "Football" sezonu önümüzdeki hafta açılacak. Özellikle sıkıcı olan pazartesi gecelerini renklendiren football sezonuyla bahis siteleri de bir o kadar renklenecek. Bana hala bizim "futbolumuzdan" sonra oldukça sıkıcı ve yavaş gelse de, "football" maçları Amerikalıları heyecanlandırmaya yetiyor.


-Bu haftasonu size daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi yazın bitme habercisi olan "Labor Day" haftasonu. İşyerlerinin pazartesi günü tatil olduğu, son yaz tatillerinin yapıldığı, yeni sezon ürünlerinin ilk kez, yaz sezonu ürünlerinin artık "gel gel ucuzluğa gel" modunda satıldığı indirimlerin olduğu keyifli bir haftasonu bizi bekliyor. Bu haftasonundan sonra artık NY'da yaz bitmiş sayılacak ve artık Cuma günleri erken çıkış saatleri tekrar geçe alınacak. Bu yaz gerçekten de ne kadar çabuk geçti :( demeden duramıyorum.


-NY'da son birkaç haftadır gündemi en çok meşgül eden konulardan biri "Ground Zero" olarak adlandırılan yerden (Yıkılan ikiz kulelerin olduğu bölge) 2 blok uzağa yapılması planlanan 10 katlı bir cami. Birçok Amerikalı bu cami inşaatine karşıyken, birçok kişi de buna karşı gelmenin Amerika'nın ana ilkelerinden biri olan "herkese eşit özgürlük hakları" ilkesine karşı olduğu görüşünde. Bu camiyle ilgili basında her gün çıkan yeni haberler, bu cami inşaatının gündemi daha çok meşgül edeceğini gösteriyor.


-Amerika'da en çok seyredilen yarışmalardan biri olan "Dancing with the Stars"ın 11. sezon yarışmacıları açıklandı. Seçim sonuçları kadar merakla beklenen yarışmacı listesinde kimler yok ki... Benim en çok dans ederken seyretmeyi merak ettiğim yarışmacılar: Michael Bolton (ne alaka yani bu adam romantik serseri yumuşak sesli, dinlerken düşündüren, düşündürürken ağlatan bir şarkıcıydı benim için), David Hasselhoff (Aman Allah'ım gerçekten çok inanılmaz, diycek laf bulamıyorum), Amerika'da en çok seyredilen reality showlardan biri olan MTV-"Jersey Shore"un baş karakterlerinden biri Mike ‘The Situation’ Sorrentino (Gerçekten seyredebilenler beni anlar, seyredemeyenlere de "the situation" adını boşuna almadı dersem herhalde yeterli olur -gerçi o isim ona kaslarından dolayı verilmiş ama siz gene de olay adam olarak düşünün :P), ünlü R&B şarkıcısı Brandy (yazık bu kıza yani kaç zamandır tekrar ünlü olmak için girmediği reality tv şovu kalmadı, hala bir tık ilerleme yok), Dirty Dancing'in meşhur kadın başrol oyuncusu Jennifer Grey (bakalım hala eskisi kadar güzel dans edebiliyor mu?). 20 Eylül'de başlayacak olan yarışma şimdiden gördüğü ilgiyle reyting rekorları kıracağa benziyor.


-Önümüzdeki hafta dünya moda dünyasının gözü New York Fashion Week için buraya çevrilecek. Aylardır hazırlıkları süren ve herkesin heyecanla beklediği moda haftasında kimler yok ki... 1 hafta sürecek olan moda haftasının en heyecanlı etkinliklerinden biri ise 10 Eylül akşamı gerçekleşecek"Fashion's Night Out" olacak. Alışverişleri arttırmak fikrinden yola çıkarak geçen sene ilk kez ve başarıyla gerçekleşen etkinlik boyunca bu sene de birbirinden ünlü birçok mağaza akşam 10-11'e kadar açık kalacak. Bu özel ve alışveriş dolu geçecek olan gecede her marka daha fazla müşteri çekebilmek için farklı farklı etkinlikler hazırlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder