20 Mayıs 2010 Perşembe

New York English 102

Manhattan'da yaşayanların genelde Manhattan'dan başka bir yeri beğenmeme ve gitmeme gibi bir huyları var. Manhattan çok küçük bir ada olmasına rağmen aradığınız herşeyi burada bulabiliyorsunuz. Park desen Central Park, restoran desen sayısız restoran, club desen dünyanın en ünlü yıldızlarıyla dolu clublar, alışveriş desen -söyleyecek pek de bir lafa gerek yok :), bu liste böyle uzar gider. Tabi burada doğmamış ya da burayı kafasında o kadar da büyütmeyen insanlara bu koşulsuz sevgi saçma gelsede, Manhattan'da bir kısım insan varki, Manhattan'a sadece bir "köprü ya da tünel" kadar yakın olan Brooklyn, Queens, Long Island ve New Jersey'e hayatında adım atmamış ve atmayı da düşünmüyor, orda oturan insanları beğenmiyor. Bu insanlara sadece Manhattan yetiyor. İşte bu insanların, Manhattan dışında oturan insanlar için kullandığı bir kelime var : B&T (Bridge and Tunnel - Köprü ve Tünel), anlamı Manhattan'a köprü ya da tünelden geçerek gelen insanlar, ama asıl olarak bizdeki kıro, ya da basit ya da ayak gibi kullanılan bir kelime :)

Mesela yeni açılan bir restoran ya da club var diyelim, ve oraya Manhattan "elitleri" değilde, New Jersey'den Long Island'dan gelenler var, nasıl oluyorsa bunu hemen insanların tipinden anlayan "elitler", "Burası da B&T dolu" lafını yapıştırıyorlar :) Ya da bir partiye gitsem mi gitmesem mi diye sorarsanız, "Aman orası B&T dolu olur" diye bir cevap almanız mümkün.
Görüldüğü üzere eğer bir gün Manhattan dışında kalırsanız ve Manhattan "elitleri" arasına katılmak isterseniz, siz siz olun sakınnnnn Manhattan dışından geldiğinizi söylemeyin ya da belli etmeyin -nasıl oluyosa:)- yoksa hemen "bu da bir B&T" damgasını yersiniz :)

Bense Carrie'nin dediği gibi "You can take me out of Manhattan but you can't take me out of my shoes" diyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder